Menu
Vacanta la Roma – fotografie de calatorie

Vacanta la Roma – fotografie de calatorie

Roma, este orasul in care poti merge de 10 ori in vizita si mereu descoperi ceva nou. Orasul in care merita sa-ti iei un bilet de avion doar asa pentru ca este accesibil. Am ales sa vizitez Roma in luna septembrie, de altfel una din cele mai bune perioade, pentru ca se mai duce din caldura si poti colinda mult pe strazi.

In prima zi mi-a luat ceva timp sa ma acomodez cu forfota orasului, si am mers direct sa vizitez Piazza San Piedro. Asta si pentru ca hotelul era la 10 minute de mers pe jos. Daca mergi la Roma sfatul meu e sa iti gasesti o cazare in zona centrala. Nu mai pierzi vremea si banii in mijloacele de transport in comun. Dar risti sa bati recordul km parcursi pe jos, asa cum am facut eu zilele acelea. Intre 10-14 km/zi x 6 zile…

Luati-va cele mai comode incaltari care le aveti acasa, chiar 1, 2 de rezerva. 😀  Daca ajungi la Roma, nu-ti imagina ca o sa fii in concediu sa te relaxezi…te vei intoarce acasa mai obosit decat ai plecat, dar incarcat cu energie pozitiva.

Mi-a luat un an sa scriu acest articol nu pentru ca nu as fi avut timp ci pentru ca nu stiu ce ar trebui sa mai spun despre Roma. Nu o sa descriu fiecare monument vizitat, pentru ca informatii despre fiecare in parte veti gasi pe wikipedia. Dar o sa va spun ca am ajuns de 4 ori la Roma si abia a 5-a oara am reusit sa vizitez Vaticanul si da…a meritat din plin sa stau la coada aceea mare!

Roma | Fotografie de calatorie | Felea Adina

Roma | Fotografie de calatorie | Felea Adina

Bazilica Sf Petru este cea mai mare din toata crestinatatea. Intrarea este libera. Si da merita sa urci in cupola pentru a vedea panorama orasului de jur imprejur. Urcarea in dom este contra cost 8 euro/persoana. Si nu uitati sa aveti picioarele acoperite cand intrati. Altfel veti pati la fel ca domnisoara din imagine… 😀

roma-fotograf-adina-felea-001

roma-fotograf-adina-felea-002

 

Roma-fotograf-adina-felea-04

Roma-fotograf-adina-felea-05

Roma | Fotografie de calatorie | Felea Adina

Despre Colosseum pot sa va zic ca mereu mi-am dorit sa-l vad. Aveam acea imagine in minte din filmul Gladiator. Pe exterior nu era mult diferit , dar la interior era cu totul alt ceva decat imi imaginam.Roma-fotograf-adina-felea-06

Roma | Fotografie de calatorie | Felea Adina

Roma-fotograf-adina-felea-07

roma-fotograf-adina-felea-003

Roma | Fotografie de calatorie | Felea Adina

roma-fotograf-adina-felea-004

roma-fotograf-adina-felea-008

Roma-fotograf-adina-felea-09

Nu am ratat ocazia de a-mi testa sinceritatea la sculpura Boca della verita. Eu si multi asiatici 😀 Incepand din Evul Mediu, se credea ca daca cineva spune o minciuna cu mana in gura sculpturii, acesta ar fi muscat. Sincer nu am apucat sa ma gandesc la o minciuna…pentru ca se faceau fotografii pe banda rulanta si nu aveai timp sa te gandesti la una. 😛 Sculptura se afla inserata in portul bisercii Santa Maria de Cosmedin din secolul al XVII-lea.

catalinenache-150918-006

Pentru mine Roma nu inseamna doar obiectivele turistice, care de cele mai multe ori sunt arhipline de turisti. Inseamna sa te pierzi pe stradute, sa te plimbi prin parcuri, sa respiri, sa te asezi la o masa intr-un colt de strada si sa manaci din traditionala lor bucatarie italiana, sa petreci alaturi de ei. Sa traiesti!

Roma-fotograf-adina-felea-10

Roma-fotograf-adina-felea-11

Roma-fotograf-adina-felea-12

Roma-fotograf-adina-felea-13

Roma-fotograf-adina-felea-14

Roma-fotograf-adina-felea-15

roma-fotograf-adina-felea-005

Roma-fotograf-adina-felea-16

Roma-fotograf-adina-felea-18

Roma-fotograf-adina-felea-19

Roma-fotograf-adina-felea-20

vatican-Roma-fotograf-adina-felea-31

Roma-fotograf-adina-felea-21

Roma-fotograf-adina-felea-22

Coada la inghetata. 😀

Roma-fotograf-adina-felea-23

roma

Va las aici un video simpatic de pe strazile Romei. M-am ridicat de la masa sa-i filmez. 😀

Roma-fotograf-adina-felea-24

Roma-fotograf-adina-felea-32

Roma-fotograf-adina-felea-25

Cand se lasa seara orasul are un farmec aparte. E altfel decat in timpul zilei. Nu va lasati coplesiti de oboseala si mergeti pe strazi, asezati-va la un restaurant si mergeti la Vatican. Va las sa va amuzati, pe mine m-a surprins in mod placut.

Roma-fotograf-adina-felea-26

Roma-fotograf-adina-felea-27

vatican-Roma-fotograf-adina-felea-28

vatican-Roma-fotograf-adina-felea-29

Una peste alta a fost o vacanta minunata. Si m-as intorce oricand pentru ca mai sunt multe de vazut si de simtit. Sper ca v-a placut. Este primul articol in care am introdus si cateva videouri cu atmosfera care e greu de descris in fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.