Menu
Meteora – orasul dintre stanci

Meteora – orasul dintre stanci

Azi m-am gandit sa va arat Meteora –  orasul dintre stanci. Este pozitionata in mijlocul Greciei continentale. Oriune ai merge spre Lefkada, Corfu, Katerini sau chiar Atena, merita sa te abati de la drum pentru un popas macar de o seara. Noi am ajuns la intorcere din concediul petrecut in Lefkada. Cum te apropii ramai uimit de stancile ce se vad de pe sosea si asta te face sa fii mai nerabdator.

Fotografie de calatorie - Meteora - orasul dintre stanci | Fotograf Adina Felea

La poalele Meteorei se afla un orasel cochet Kalabaka, unde am gasit un hotel frumos, Doupiani House, cu o priveliste de-ti taie respiratia.

meteora-fotograf-adina-felea-02

Fotografie de calatorie - Meteora - orasul dintre stanci | Fotograf Adina Felea

meteora-fotograf-adina-felea-03

meteora-fotograf-adina-felea-04

meteora-fotograf-adina-felea-24

Este unul dintre cele mai mari complexe de manastiri ortodoxe din Grecia. Face parte din patrimoniul UNESCO si sunt construite pe piloni de piatra naturala. Din cele 21 de manastiri care existau in trecut pe stancile de la Meteora, astazi slujesc si se pot vizita doar 6.

meteora-manastirea-sfanta-treime-fotograf-adina-felea-06

meteora-fotograf-adina-felea-08

meteora-fotograf-adina-felea-07

Soseaua care uneste Meteorele este o placere pentru soferi. Serpentinele te poarta de la o manastire la alta, unde vezi deschizandu-se vai adanci, prapastii dar si superbele imagini asupra orasului Kalambaka. Drumul este mai frumos sa il parcurgi pe jos, mai ales pentru cei cu conditie fizica. 😉

meteora-fotograf-adina-felea-11

meteora-mănăstirea-sfantul-nicolae-anapafsas-fotograf-adina-felea-21

Foarte important de stiut este faptul ca manastirile sunt situate aproape unele de altele, pe o raza de aproximativ 4-5 km. Intrarea in orice manastire de la Meteore costa 3 euro. In cursul saptamanii prin rotatie una dintre acestea este inchisa. Eu am apucat sa vizitez doar una pe interior, manastirea Roussanou, singura manastire de maici. Mica, cocheta si cu o gradina de flori superba. meteora-manastirea-rousanou-fotograf-adina-felea-22

meteora-manastirea-roussanou-fotograf-adina-felea-026

meteora-fotograf-adina-felea-15

meteora-fotograf-adina-felea-19

Va sfatuiesc sa va imbracati lejer, cu incaltaminte comoda, cu talpa joasa si neaparat sa aveti cu voi o sticla de apa. Doamnele trebuie sa isi acopere genunchii si umerii. In caz ca nu sunteti pregatite corespunzator sunteti invitate sa va puneti fuste lungi la intrarea in manastire si la final le veti returna.

meteora-fotograf-adina-felea-12

Pe langa icoane sfintite, cruciulite, tamaie, magneti si alte asemenea amintiri pe care le puteti lua acasa, mi s-a parut foarte interesant ca poti cumpara o piatra pictata de maici cu manastirile din zona. Un suvenir original as spune.

meteora-fotograf-adina-felea-13

meteora-fotograf-adina-felea-16

Am admirat manastirile de jos, de pe drum, din toate unghiurile si de pe toate dealurile. Din loc in loc am vazut si acele scobituri in stanca, care au fost locuite de pustnici. Aceste scobituri sunt considerate sfiinte si credinciosii trimit acolo, cu ajutorul alpinistilor, tot felul de ofrande.

meteora-fotograf-adina-felea-17

meteora-fotograf-adina-felea-18

meteora-fotograf-adina-felea-23

Meteora este un loc potrivit pentru oricine. Daca nu esti neaparat o persoana foarte religioasa, ramai sigur impresionat de relieful stancos si peisajele deosebite. Apusul mi-a intrat la suflet. Pentru cei care aleg sa-si petreaca concediul in Grecia, recomand cu incredere un popas la Meteora, pentru ca asa ceva nu veti mai vedea vreodata…

Meteora este un loc care trebuie sa il vezi macar odata in viata si este suficient si o zi pentru a o vizita.

2 răspunsuri la “Meteora – orasul dintre stanci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.